HockeyNews
PLUS

Stjärnmålvakten nobbar Färjestad

(2629) Alexander Salak
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 26 april 2018

FacebookXWhatsApp

Färjestad letar efter en ny förstemålvakt till kommande säsong.
En av de intressanta, tjecken Alexander Salák, ser ut att välja bort Karlstad och SHL för en klubb i KHL.

Inför kommande SHL-säsong byter Färjestad målvaktspar. Den norske landslagsmålvakten Lars Haugen fick inget nytt kontrakt. Samma öde gick Stefan Stéen till mötes och Stéen gjorde då klart med SHL-konkurrenten Örebro. Samtidigt har FBK hämtat tillbaka Adam Werner, som har varit utlånad till Björklöven i Hockeyallsvenskan.

Salák på Färjestads önskelista

Färjestads sportchef Peter Jakobsson har lagt ut en rad krokar och för två veckor sedan skrev NWT att den förre guldvinnaren med FBK, Alexander Salák, finns på önskelistan.
Men det namnet kan troligen strykas. Salák har spelat i KHL sedan han flyttade från Färjestad 2013 och de senaste tre och ett halvt åren har han spelat för Sibir Novosibirsk.

Han kommer att byta klubb inför kommande säsong, men blir sannolikt kvar i KHL där en rad lag är redo att skriva kontrakt med den OS- och VM-meriterade 31-årige målvakten. Enligt Championat.com är Lokomotiv Jaroslavl en av de KHL-klubbarna.

"Konkreta kontraktsförslag"

– Alexander har ett erbjudande från en klubb från väst och en från öst. Jag kommer inte att uppge namn på klubbarna. Nu väljer Salák mellan dessa två lag. Han har fått konkreta kontraktsförslag, säger Alexander Saláks agent Igor Parasjkin till Championat.com.

Enligt Värmlands Folkblad är den förre Skellefteå- och AIK-målvakten Markus Svensson ett av två-tre huvudspår för Färjestad och han har besökt klubben.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!